Now

English text follows

ΛΟΦΟΙ ΚΑΙ ΠΕΔΙΑ
11-16 Μαΐου 2022

περφόρμανς – εργαστήρια – συζητήσεις – αναγνώσεις – περίπατοι
Λόφος Φιλοπάππου / Πεδίο Άρεως /Λόφος Στρέφη / Λόφος Λυκαβηττού /Πεζόδρομος Πολυτεχνείου / ΤΟ ΟΧΤΩ

Ένα περιπατητικό δημόσιο πρόγραμμα σε λόφους και πεδία της Αθήνας μας καλεί να αναρωτηθούμε από κοινού για τις εφήμερες κατοικήσεις του δημόσιου χώρου στη σημερινή συγκυρία, για τις δυνατότητες παρέμβασης, αντίστασης και χαράς. Να τοποθετηθούμε απέναντι στις νέες αστικές γεωγραφίες και ηγεμονίες που δημιουργούνται, αλλά και να αναλογιστούμε τη σχέση της τέχνης με την ψυχική υγεία, της αρχιτεκτονικής με την παιδαγωγική, της ποίησης με την αστική συνθήκη. Ένα κάλεσμα για αυθόρμητες και συλλογικές εξερευνήσεις σε δημόσιους και ενδιάμεσους χώρους της πόλης.
Περφόρμανς, δράσεις, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, συζητήσεις, αναγνώσεις, πικ νικ, περίπατοι δημιουργούν μια εφήμερη παρέμβαση σε λόφους και πεδία της Αθήνας, μια πρόσκληση για συνευρέσεις και συνεχείς εξερευνήσεις των ορίων και των χρήσεων του συλλογικού χώρου της πόλης. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2022

5:00 μμ ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ 
Πού είμαστε τώρα (ανοιχτή συζήτηση & έναρξη δημοσίου προγράμματος)
Σημείο συνάντησης: αυλόγυρος Ναού Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη
 6:30 μμ ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ 
ΣΠΟΤ / συλλογική ποιητική ορχήστρα τόπου (περφόρμανς / κάλεσμα)
Ιδέα & εκτέλεση: Ευγενία Τζιρτζιλάκη
Σημείο συνάντησης: αυλόγυρος Ναού Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη
Θα συνδεθούμε με το έξω, το εδώ, το μαζί, μέσα από τα όνειρα που βλέπουμε κοιμισμένοι ή ξυπνητοί. Τι είναι ένα όνειρο παρά ένα ποίημα που γράφτηκε μόνο του; Τι είναι ένα ποίημα παρά ένα όνειρο που τολμήσαμε να ονειρευτούμε ενώ ήμασταν ξύπνιες;
Οι θεατές φέρνουν μαζί τους ένα χαρτί με ένα ποίημα που έχουν γράψει ή ένα όνειρο που έχουν δει και θέλουν να μοιραστούν με άλλους. Τα υπόλοιπα θα τα συνθέσουμε μαζί.  
Φέρτε μαζί σας: ένα ποίημα ή όνειρο από 2 έως 200 λέξεις, άνετα ρούχα και παπούτσια, ένα πανάκι για να καθίσετε κάτω αν δεν θελετε να καθίσετε με τα ρουχα σας.
*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι και την προηγούμενη μέρα στο μέηλ: 8eightathens@gmail.com 

8:00 μμ ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ 
Lady-in-waiting (περφόρμανς, 20΄)
Ιδέα: Πάνος Σκλαβενίτης 
Επιτέλεση: Πάνος Σκλαβενίτης, Άγγελος Μανιάτης
Σημείο συνάντησης: αυλόγυρος Ναού Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στις 7:45 μμ 
Λοιπόν, ακούστε την αλήθεια, η Κυρία των Τιμών είναι εν ζωή.
Πρόκειται για άγρια γυναίκα με τρόπους ζωώδεις.
Έχει γαμψά, βρόμικα νύχια, λερά μαλλιά, ψείρες, και καθόλου μα καθόλου λεπτούς τρόπους.
H θεά Αβοκάν βούτηξε τα χέρια της μέσα στα νερά και ανέσυρε λάσπη.
Άφησε τη λάσπη αυτή να πέσει στην ερημιά, και έτσι δημιουργήθηκε η Κυρία των Τιμών.
Έτρωγε χλόη στους λόφους και στις νεροσυρμές αντάμα με τα άγρια θηρία.
Ένας κυνηγός που έστηνε παγίδες βρέθηκε κάποια μέρα μπροστά της,
στο πηγάδι που έπινε νερό και πάγωσε από το φόβο του.
Γύρισε στο σπίτι του βουβός από το φόβο και είπε στον πατέρα του:
«Υπάρχει μια Κυρία των Τιμών που δεν μοιάζει με τις άλλες.
Την είδα που κατέβαινε από τα βουνά.
Είναι η πιο δυνατή στον κόσμο, φαίνεται να’ ναι αθάνατη από τους ουρανούς».

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2022

3:00 μμ – 7:00 μμ ΤΟ ΟΧΤΩ | ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 
Η πόλη ως  μυθικό ονείρεμα του παρόντος (αστικό εργαστήριο γεωποιητικής)
Ιδέα & εκτέλεση: Άννα Τζάκου 
Σημείο συνάντησης: ΤΟ ΟΧΤΩ (οδός Πολυτεχνείου 8, Αθήνα) 
Μεταμορφώνω το αστικό τοπίο σε ένα δημιουργικά ρευστό χώρο. Επανασυνδέομαι με το σχήμα, την υφή, την κίνηση, την αντοχή υλικών, τον άλλον και τον πέρα-από-τον-άνθρωπο άλλον, τον ήχο και την προοπτική. Μέσα από μικρά συμβάντα, αισθαντικές (αυτό-) βιογραφίες ή/ και τοπολογίες του «μαζί», επινοώ την πόλη ξανά επιτελώντας την ως μυθικό ονείρεμα του παρόντος. 
Το εργαστήριο συμβαίνει περπατώντας και σε σταθερά σημεία. Εφοδιαστείτε με άνετα ρούχα για λέρωμα, μαλακά παπούτσια και σημειωματάριο. 
*Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο μέηλ: 8eightathens@gmail.com και η επιβεβαίωση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

7:00 μμ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Ραστώνη (περφόρμανς, 20’)
Iδέα/ καθοδήγηση: Εύη Σούλη
Επιτέλεση: Τζίνα Σταυρουλάκη  
Σημείο συνάντησης: Είσοδος του πάρκου από Αλεξάνδρας, στο άγαλμα της Αθηνάς
Μια περφόρμανς για το δικαίωμα στην αστική ονειροπόληση. Ένα γυναικείο σώμα παραδομένο στην ολάνθιστη ατμόσφαιρα ενός πάρκου, προγραμματίζει το “τίποτα”.  Παρατηρεί τις τυχαίες συναντήσεις των περαστικών. Μία Ρομερική φιγούρα που δεν προδίδει το πρόσωπο της σε ένα παιχνίδι ερωτισμού και ανίας. Το πάρκο ως προορισμός διακοπών, αναψυχής και χαλάρωσης. Ο δημιουργικός αναστοχασμός και η ραθυμία σε αντίθεση με τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

7:30 μμ – 9:00 μμ ΤΟ ΟΧΤΩ (οδός Πολυτεχνείου 8, Αθήνα) 
Νέες δυναμικές και αντιστάσεις σε λόφους και πεδία (συζήτηση, 90΄)
Συζητούν: Τόνια Κατερίνη, Γιάννης Παπακώστας, Πασχάλης Σαμαρίνης, Σταύρος Σταυρίδης 
Μια συζήτηση για τις μεταβολές και τα διακυβεύματα της παρούσας στιγμής στον δημόσιο χώρο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2022

5:00 μμ – 7:00 μμ ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ
Fieldwork scores (εργαστήριο, 90΄)
Ιδέα & εκτέλεση: Μαριέλα Νέστορα
Σημείο συνάντησης: αυλόγυρος Ναού Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στις 4:45 μμ 
Thinking-with should always be a living-with, aware that relations of significant otherness transform those who relate and the worlds they live in.  Maria Puig de la Bellacasa

Ένα εργαστήριο ενεργοποίησης των fieldwork scores που εστιάζουν στη σχέση με τον κόσμο των φυτών. Τι μπορούμε να μάθουμε από τον κόσμο των φυτών; Συχνά, κάποιοι άνθρωποι (στις πόλεις) τείνουν να παραβλέπουν τα φυτά, να τα θεωρούν δεδομένα ή να περιορίζουν τη σημασία τους στη χρήση τους. Μέσα από αυτά τα scores ίσως καλλιεργηθούν καινούργιες σχέσεις μαζί τους. Μια πρόσκληση εξάσκησης της σκέψης με την παρουσία των φυτών και εξαιτίας της παρουσίας τους. Πώς να συναντήσεις τα φυτά και πώς να διατηρήσεις τη διαφορετικότητά τους κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης; Όπως και τα άλλα έμβια όντα, ένα φυτό (θα έπρεπε να) έχει το δικαίωμα να μην κυριαρχείται από άλλους, αλλά να ακολουθεί την πορεία του και να ευδοκιμεί με τον τρόπο που του αρμόζει- να είναι ο εαυτός του. Αυτό που πιθανόν χρειάζεται, είναι η καλλιέργεια μιας κάποιας οικειότητας με τα φυτά, η οποία δεν αγγίζει απαραίτητα τα όρια της ενσυναίσθησης ή της οριζοντιοποίησης ανάμεσα στη ζωή τους και στη δική μας – αλλά μάλλον όπως κάθε οικειότητα, λαμβάνει χώρα με μοναδικό τρόπο. Μπορούν οι  άνθρωποι να σχηματίσουν συλλογικότητες με τα φυτά, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον και προσφέροντας ο ένας στον άλλον νέες ικανότητες και δυνατότητες;
Το κάθε score ολοκληρώνεται σε δύο βήματα, το πρώτο είναι η ενεργοποίηση του και το δεύτερο η αποτύπωση της εμπειρίας. 
Ενεργοποίηση. Τα scores περισσότερο προτείνουν διαφορετικές οπτικές ή φίλτρα για σχέσεις και αλληλεπιδράσεις παρά λειτουργούν ως περιορισμοί ή οδηγίες δράσης. Απευθύνονται στο σώμα, την κίνηση και τον χορό ως βασικά πεδία εμπειρίας της σύνδεσης μας με τον κόσμο, τη φύση και τα άλλα είδη, όχι όμως αποκλειστικά, μιας και η κίνηση της προσοχής ή η κίνηση της σκέψης μπορούν να τροφοδοτήσουν εξίσου την εμπειρία. Βασίζονται στις 12 αρχές της περμακουλτούρας για τον σχεδιασμό αναγεννητικών συστημάτων (που εφαρμόζεται στα σώματα, τις σχέσεις, την καθημερινότητα) και στα 12 συστήματα του ανθρώπινου σώματος (π.χ. κυκλοφορικό, νευρικό, μυϊκό).
Αποτύπωση. Η αποτύπωση μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές (κείμενο, σχέδιο, διάγραμμα κτλ.) και κινείται ανάμεσα στο ίχνος, το ντοκουμέντο και τη φαντασία. Κάπως σαν τις εθνογραφικές μελέτες στις οποίες τα δεδομένα συλλέγονται ως επί το πλείστον από εμπειρίες επιτόπιας εργασίας-fieldwork, μέσα από παρατήρηση, συνεντεύξεις, συμμετοχή και ερμηνεία. Πώς να φανταστούμε μια εθνογραφική μελέτη πάνω στα φυτά; 
Αυτή η πρόσκληση σε δράση ίσως ανανεώσει την αντίληψή μας για το είδος μας- ως ένα είδος εν τω γίγνεσθαι μαζί με όλα τα άλλα είδη- a becoming-with.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο μέηλ: 8eightathens@gmail.com και η επιβεβαίωση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

5:00 – 8:00 μμ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 
Σύντομες φωνές (Short talks) για τη ζωή μας στην πόλη. ‘Εχεις προσπαθήσει ποτέ να κρυφτείς; (εργαστήριο) 
Ιδέα & εκτέλεση: Ελένη Τζιρτζιλάκη
Σημείο συνάντησης: Είσοδος του πάρκου από Αλεξάνδρας, στο άγαλμα της Αθηνάς
Το εργαστήριο αφορά κυρίως γυναίκες και τις ιστορίες τους στον δημόσιο χώρο και στα κοινά στην Αθήνα και συγκεκριμένα  στο Πεδίον του Αρεως. Σας προσκαλούμε να διηγηθείτε ιστορίες που έχετε ζήσει στην πόλη, στους δρόμους, στις πλατείες και στα αστικά κενά της Αθήνας, αλλά και σε χώρους των κοινών όπως σε καταλήψεις, στέκια, community gardens, κλπ. Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε όταν περπατάτε την ημέρα, τη νύχτα; Είναι η ζωή μας πολλές φορες οριακή στην πόλη; Πώς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας; Πώς αντιδρά το σώμα μας; Ποιές είναι η ρωγμές και τα τραύματα που προκύπτουν στον δημόσιο χώρο; Αντιμετωπίζουμε βία;  
Η Αθήνα πώς επιδρά σήμερα; Ένα από τα συνθήματα που ακούγεται σε φεμινιστικές διαδηλώσεις είναι “ο δημόσιος χώρος δεν είναι των αντρών / να κόψουμε τη φόρα όλων των σεξιστών”. Πως αυτό εφαρμόζεται στην πράξη; 
Πως χαρτογραφούνται οι εμπειρίες μας στην πόλη; Ποιά η σημασία των συλλογικών υποκειμένων για τα δικαιώματα στον δημόσιο χώρο; 
Θα διερευνήσουμε τα θέματα αυτά στο Πεδίον του Άρεως –στην περιοχή του εργαστηρίου μέσα από μία χαρτογράφιση-περιπλάνηση.
Το εργαστήριο βρίσκεται στο πλαίσιο θεματικών που αφορούν το φύλο, τον εκτοπισμό, το τραύμα, τη βια, την ξενότητα, την επιβίωση, τα δικαιώματα στην πόλη και στον χώρο, τα κοινά σε σχέση με το φύλο. 
*Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο μέηλ: 8eightathens@gmail.com και η επιβεβαίωση θέσης.  

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ 2022

11:00 πμ – 13:00 μμ ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ 
Τα Μαγικά τριαντάφυλλα (εργαστήριο για παιδιά, 120΄)
Ιδέα & εκτέλεση: Ομάδα Παι-Ζουμε Κάτω από τα Δέντρα, Καλλιόπη Παπαδάκη & Πηνελόπη Μητσακάκη

Έχετε ακούσει για τη Μουσούδα, τη μικρή ποντικίνα, που μένει μέσα στα αρχαία του Φιλοπάππου και της αρέσει να λέει ιστορίες; Και ο περίφημος Γαργάλας με τ’ όνομα, τι σχέση έχει με τα Μαγικά Τριαντάφυλλα της κυρά-Μέλπως; 
Ακολουθήστε μας σε μια παιχνιδο-διαδρομή στον όμορφο λόφο του Φιλοπάππου γεμάτη μουσική κι εκπλήξεις
Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας παγούρι με νερό, σνακ και να φοράτε κλειστά αθλητικά παπούτσια.
Η δράση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 3ων έως 8 ετών (φυσικά ευπρόσδεκτα και τα πιο μικρά αδελφάκια).
*Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο μέηλ: 8eightathens@gmail.com Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την κράτηση θα σας στείλουμε το σημείο έναρξης. 

6:30 μμ -7:30 μμ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Ποίηση στο πάρκο (περίπατος με ποιητικές απαγγελίες, 60΄)
Περπατούν και διαβάζουν: Μαρία Κουλούρη, Βασίλης Νούλας, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Όλγα Παπακώστα, Έλενα Πολυγένη, Σαμσών Ρακάς 
Ραντεβού στην κεντρική είσοδο του πάρκου, στον έφιππο ανδριάντα του Κωνσταντίνου.

Μια ποιητική σκυταλοδρομία στο πάρκο: Όπου η σκυτάλη περνάει από το Αστικό ελάφι (Μαρία Κουλούρη, εκδ. Μελάνι 2021) Στα δάση (Ιορδάνης Παπαδόπουλος, εκδ. Ίκαρος 2022) και συνεχίζει Από τη μεριά του πάρκου (Βασίλης Νούλας, εκδ. Γαβριηλίδης 2014) στην Ανάγλυφη (Έλενα Πολυγένη, εκδ. Ρώμη 2021). Μέσα στο πάρκο οι Μεταμορφώ[θ]εις (Όλγα Παπακώστα, εκδ. Πατάκη 2018) οδηγούν στον ΓΡΑΙΚΟΠΙΘΗΚΟ (Σαμσών Ρακάς). Και μετά όλα από την αρχή, με άλλη σειρά. 

8:00 μμ – 9:30 μμ ΤΟ ΟΧΤΩ (οδός Πολυτεχνείου 8, Αθήνα) 
Οάσεις στο δημόσιο χώρο (συζήτηση, 90΄)
Συζητούν: Ιωάννα Βαλσαμίδου (ψυχοδραματουργος), Ευγενία Μυλωνάκη (φιλοσοφος, καθηγητρια Πανεπιστημο Πατρας), Γιάννης Ντίνος (κλινικός ψυχολογος), Νίνα Παππά (εικαστικός, καθηγητρια στη σχολη αρψιτεκτονικης), Δήμητρα Σταύρου (ψυχολογος, δραματοθεραπευτρια)

Μια συζήτηση για την ψυχική υγεία και το ευ ζην σε σχέση με το δημόσιο χώρο.    

9:30 μμ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΔΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ανάπαυση 4 (περφόρμανς, 20΄)
Ιδέα & εκτέλεση: Βάσια Πασπάλη & Αγγελική Χατζή

Σε ποιον ανήκει ο δημόσιος χώρος; Μέσα του υπάρχει χώρος για ανάπαυση; Σε μια 4η δοκιμή αυτο – εναπόθεσης ψάχνουμε τις προϋποθέσεις της ανάπαυσης στο δημόσιο χώρο. Κοιτάμε την πόλη για να δούμε αν ανήκουμε σε αυτήν. Βρισκόμαστε στη συμβολή των οδών Πατησίων και Πολυτεχνείου. Μια μικρο-αντίσταση στη διερχόμενη κίνηση αναλογίζεται τις διεκδικήσεις: αγώνες και στοχασμοί της νύχτας.
3 οχτάλεπτα εφήμερων καταλήψεων στο χρόνο και το χώρο μπροστά στο Οχτώ στο τρίπτυχο αντίσταση – ματαιότητα – πτώση.

10:00 μμ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΔΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Εκεί όπου περιμένω (περφόρμανς, 20΄)
Ιδέα & επιτέλεση: Μάριος Χατζηπροκοπίου 
Μουσική: Γιάννης Αναστασάκης

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2022

11:00 πμ – 1:00 μμ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Μια πόλη στο πι κεφίρ! (παιδικό εργαστήριο για την πολη, 120΄ με διάλειμμα)
Ιδέα & εκτέλεση: Γκίγκη Αργυροπούλου, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Μαίρη Λούση/ ομάδα mass/mkultra 

Μέσα από σωματικές ασκήσεις, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνία και κατασκευές θα σκεφτούμε τί είναι μια πόλη, πώς αλλάζει στις εποχές, πώς κινούμαστε και σχετιζόμαστε μέσα σ’ αυτήν. Θα φτιάξουμε μαζί τα δικά μας τοπόσημα, θα συνθέσουμε χώρους και διαδρομές, θα ζήσουμε τις διαφορετικές στιγμές και ατμόσφαιρες της πόλης όπως την φανταζόμαστε.
Ηλικίες 4-10 ετών. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο μέηλ: 8eightathens@gmail.com Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την κράτηση θα σας στείλουμε το σημείο έναρξης. 

3:00 μμ – 5:00 μμ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Καλλιτεχνικές πρακτικές στο δημόσιο χώρο (πικ νικ και συζήτηση)
Συμμετέχουν: Ξένια Καλπατσόγλου, Γιώργος Παπαδάτος, Θάλεια Ραυτοπούλου, Άννα Τσουλούφη-Λάγιου κ.α.
Σημείο συνάντησης: είσοδος του πάρκου από Αλεξάνδρας, στο άγαλμα της Αθηνάς

5:00 μμ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Παρέμβαση στο πάρκο (περφόρμανς, 45΄)
Ιδέα & εκτέλεση: Oi Mouries
Σημείο συνάντησης: είσοδος του πάρκου από Αλεξάνδρας, στο άγαλμα της Αθηνάς

6:00 μμ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
GROUNDING (περφόρμανς, 20΄)
Ιδέα & επιτέλεση: Κάρεν Τζίνα Γεωργούδη
Σημείο συνάντησης: είσοδος του πάρκου από Αλεξάνδρας, στο άγαλμα της Αθηνάς

Η περφόρμανς είναι μέρος μιας περίπλοκης εν εξελίξει δουλειάς, που αποτελείται από σχέδια, σκίτσα, περφόρμανς για συγκεκριμένες τοποθεσίες, βίντεο και φωτογραφίες. Μέσω της αφήγησης επιχειρείται η συγχώνευση φυσικών στοιχείων της ύλης με εκείνα της σκέψης και της δόνησης, με σκοπό την μεταμόρφωση της επίγνωσης, του χρόνου και του χώρου, αναζητώντας παράλληλα την ακινησία και τη σιωπή. Απουσία και παρουσία που συμπίπτουν χρονικά, επιβραδύνοντας τον ταραγμένο ρυθμό ενός ξέφρενου αστικού δυστοπικού ονείρου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες: Γιάννης Ρουσουνέλος, Άννα Τσουλούφη-Λάγιου

6:30 μμ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
aníko (αυτοσχεδιαστική περφόρμανς χορού, 20΄)
Ιδέα & εκτέλεση: Αναστασία Βαλσαμάκη & Ξένια Σταθούλη
Σημείο συνάντησης: είσοδος του πάρκου από Αλεξάνδρας, στο άγαλμα της Αθηνάς

ανήκω [aníko] πρτ. ανήκα, μτχ. ανήκοντας
1.αποτελώ μέρος ή μέλος ευρύτερου συνόλου (ομάδας, συλλόγου, κόμματος κτλ.): Ο άνθρωπος ανήκει στα θηλαστικά. Ο αδελφός μου ανήκει σε ορειβατικό όμιλο. H Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. || ανάγομαι, αναφέρομαι σε κτ.: Aυτά ανήκουν στο παρελθόν. Tα όνειρα ανήκουν στο χώρο του υποσυνείδητου. 
2. είμαι στην κυριότητα κάποιου, είμαι κτήμα κάποιου, υπάγομαι στο χώρο ευθύνης, δικαιωμάτων κάποιου. α. (για έμψ.): Ο δούλος ανήκε ολοκληρωτικά στον αφέντη του. H καρδιά μου σου ανήκει. β. (για άψ. ή αφηρ.): Tο κτήμα / το σπίτι μού ανήκει. || Tο μέλλον ανήκει στους νέους. H ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Tου ανήκει μια θέση στον ήλιο. αντιστοιχώ, αναλογώ: Ο καθένας μας πήρε αυτό που του ανήκε. 
αρμόζω, ταιριάζω: Tου ανήκει κάθε έπαινος. 
(απρόσ.) αποτελεί δικαίωμα, υποχρέωση, πρέπει: Στους νέους ανήκει το να καλυτερέψουν την κοινωνία. Σ΄ εσένα ανήκει το να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
[λόγ. < ελνστ. ἀνήκω, αρχ. σημ.: `φτάνω μέχρι΄]
[Λεξικό Τριανταφυλλίδη]

8:00 μμ ΛΟΦΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
Silent Binaural Peripatetic Rave (περφόρμανς, 240′)
Ιδέα & εκτέλεση: Djs Cocó Xixí & Dilletânt
Σημείο συνάντησης κοντα στο παρκινγκ στο θεατρο Λυκαβηττου διπλα στην καντινα

Η μουσική είναι στα ακουστικά σας και αναμιγνύεται με υπερρεαλιστικές ηχογραφήσεις από τη λίμνη της Λωζάνης, λίγες μέρες νωρίτερα. Ετοιμαστείτε να αποπροσανατολιστείτε! Το πάρτι θα κινηθεί μεταξύ διαφορετικών σημείων στο λόφο του Λυκαβηττού. Χρειάζεται τη συνεργασία σας – να είστε έτοιμοι να προετοιμάσετε τα πράγματα εκ των προτέρων!
Εγγραφείτε για να λάβετε τα DJ sets, κατεβάστε τις λίστες εκ των προτέρων και προετοιμάστε τες στο κινητο  σας. Φέρτε τα καλύτερα ακουστικά που μπορείτε να βρείτε και ελάτε στο σημειο συναντησης
Θα μαζευτούμε στις 20:00 και στις 20:30 θα πούμε «1,2,3, ΤΩΡΑ», θα πατήσουμε το play μαζί και θα χορέψουμε το ηλιοβασίλεμα μέχρι τη νύχτα.Προσπαθήστε να είστε μαζί μας για την αρχή, αλλά αν δεν μπορείτε, μην ανησυχείτε – μπορείτε να συγχρονίσετε ξανά μαζί μας.
Δύο επιλογές για να συμμετέχετε:
Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να εγκαταστήσετε το Telegram και εγγραφείτε στο κανάλι για το Silent Binaural Peripatetic Rave – https://t.me/+PAhQHjjUzDAxOTk0
Στείλτε ένα email στο 8eightathens@gmail.com για να λάβετε τα αρχεία μέσω του dropbox

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΥ 2022

7:00 μμ – 8:30 μμ ΤΟ ΟΧΤΩ (οδός Πολυτεχνείου 8, Αθήνα) 
Επιτελώντας (σ)το τοπίο (συζήτηση, 90΄)
Συζητούν: Ελένη Βαροπουλου (θεατρολόγος, κριτικός, συγγραφέας), Ναταλί Μηνιώτη (θεατρολογος), Κώστας Ντάφλος (καθηγητής στη Σχολή αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ), Στεριανή Τσιντζιλώνη (θεωρητικός χορού, ερευνητρια), Ελπίδα Καραμπά (θεωρητικός τέχνης, επιμελητρια)
Συντονισμός: Γκίγκη Αργυροπούλου, Νατάσα Σιουζουλή

Παραγωγή: ΤΟ ΟΧΤΩ
Επιμέλεια: Γκίγκη Αργυροπούλου, Βασίλης Νούλας, Κώστας Τζημούλης
Βοηθοί παραγωγής: Καρολίνα Καλλικούρδη, Εύη Νούλα, Ελισάβετ Ξανθοπούλου
Με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ


HILLS AND FIELDS
11-16 Μay 2022

performance-workshops-discussions-readings-walks

Filopappou Hill/Pedion tou Areos/Stefi Hill/Lycabettus Hill/Polytechnic Street/ EIGHT / ΤΟ ΟΧΤΩ

A peripatetic public program on Hills and Fields of Athens invite us  to examine together the ephemeral habitations in public space under the current circumstances and explore the possibilities for intervention, resistance and joy. To reflect upon the emergent urban geographies and hegemonies and rethinking the relationship between art practice and mental health, architecture and pedagogy, poetry and urban praxis. A call for impromptu collective explorations in the public and in-between spaces of the city.


Performances, actions, discussions, talks, readings, picnic, interventions, walks and workshops for children and adults, seek to create a city-wide ephemeral intervention on Hills and Fields”; a call for repeated experimentations on the limits and uses of what is considered as the collective/shared spaces of the city.

WEDNESDAY 11 ΜΑΥ 2022

5:00 pm FILOPAPPOU HILL
Where are we now (open discussion and opening of public program)
Meeting Point: Outside the church of Ag. Dimitrios Loubadiaris

6:30 pm FILOPAPPOU HILL  
SPOT/ collective poetic orchestra of place (performance & open call)
Idea & creation: Evgenia Tzirtzilaki
Meeting Point: Outside the church of Ag. Dimitrios Loubadiaris

*Registration is necessary at 8eightathens@gmail.com

8:00 pm FILOPAPPOU HILL
Lady-in-waiting (performance, 20΄)
Ιdea:  Panos Sklavenitis Πάνος Σκλαβενίτης 
Performance: Panos Sklavenitis, Aggelos Maniatis
Meeting Point: Outside the church of Ag. Dimitrios Loubadiaris at 7:45 pm 

THURSDAY 12 ΜΑΥ 2022

3:00 pm – 7:00 pm EIGHT | PEDIO TOU AREOS
The city as a mythical dream of the present (urban workshop of geopoetics)
Idea & Creation: Anna Tzakou
Meeting Point: EIGHT/ΤΟ ΟΧΤΩ (Polytechniou 8, Athens)
*Registration is necessary at 8eightathens@gmail.com

7:00 pm PEDIO TOU AREOS
Rastoni (performance, 20’)
Idea: Evi Souli
Performance: Gina Stavroulaki
Meeting Point: Entrance to the park from Alexandras, Statue of Athina

7:30 pm – 9:00 pm EIGHT/ ΤΟ ΟΧΤΩ
New dynamics and resistances on hills and fields of the city (discussion, 90΄)
Participants: Tonia Katerini (architect), Giannis Papakostas (PhD candidate Panteion University) Pasxalis Samarinis (architect) Stavros Stavrides (professor architecture school of Athens)
A discussion about the current transformations on hills and fields and public space in the centre of Athens.

FRIDAY 13 ΜΑΥ 2022

5:00 pm – 7:00 pm FILOPAPPOU HILL
Fieldwork scores (workshop, 90΄)
Idea & Creation: Mariela Nestora
Meeting Point: Outside the church of Ag. Dimitrios Loubadiaris at 4:45 pm 
*Registration is necessary at 8eightathens@gmail.com

5:00 – 8:00 pm PEDIO TOU AREOS
Short talks for our lives in the city. Have you ever tried to hide?(workshop) 
Idea & Creation: Eleni Tzirtzilaki
Meeting Point: Entrance to the park from Alexandras, Statue of Athina
*Registration is necessary at 8eightathens@gmail.com

SATURDAY 14 ΜΑΥ 2022

11:00 am – 13:00 pm FILOPAPPOU HILL 
Magic Roses (workshop for kids, 120΄)
Idea & Creation: Kalliopi Papadaki & Penelope Mitsakaki
Meeting point and instructions will be send to registered participants
*Registration is necessary at 8eightathens@gmail.com

6:30 pm -7:30 pm PEDIO TOU AREOS
Poetry in the park (walk and readings, 60΄)
Walking and readings by the poets Maria Koulouri, Vassilis Noulas, Iordanis Papadopoulos, Olga Papakosta, Elena Polygeni, Samson Rakas
Meeting Point: Central entry to the park Statue of King Constantine on a horse

8:00 pm – 9:30 mp EIGHT/ ΤΟ ΟΧΤΩ
Oasis in public space (discussion, 90΄)
Participants: Ioanna Valsamidou (psychodramatist & dramaturge), Evgenia Mylonaki (professor university of Patras), Giannis Dinos (clinical psychologist), Nina Pappa (visual artist, professor architecture school of Athens), Demetra Stavrou (psychologist, dramatherapist)
A discussion about mental health, the good life and public space    

9:30 pm PAVEMENT STREET POLYTECHNIOU/ OUTSIDE EIGHT
Reposal 4 (performance, 20΄)
Ιdea & Creation: Vasia Paspali & Aggeliki Chatzi

10:00 pm PAVEMENT STREET POLYTECHNIOU/ OUTSIDE EIGHT
This is where I wait (performance, 20΄)
Idea & Creation: Marios Chatziprokopiou
Μusic: Giannis Anastasakis

SUNDAY 15 ΜΑΥ 2022

11:00 am – 1:00 pm PEDIO TOU AREOS
Making a city in no time (urban workshop for kids, 120΄)
Idea & Creation: Gigi Argyropoulou, Konstantina Theodorou, Mary Lucy / theatre group mass/mkultra 
Meeting point and instructions will be send to registered participants
*Registration is necessary at 8eightathens@gmail.com

3:00 pm – 5:00 pm PEDIO TOU AREOS
Artistic practice in public space (picnic and discussion, 120’)
Participants: Xenia Kalpatsoglou, Giorgos Papadatos, Thalia Raftopoulou, Anna Tsouloufi-Lagiou and others
Meeting Point: Entrance to the park from Alexandras, Statue of Athina

5:00 pm PEDIO TOU AREOS
Intervention in the park (performance, 45΄)
Idea & Creation: Oi Mouries
Meeting Point: Entrance to the park from Alexandras, Statue of Athina

6:00 pm PEDIO TOU AREOS
GROUNDING (performance, 20΄)
Idea & Creation: Karen Gina Georgoudi
Meeting Point: Entrance to the park from Alexandras, Statue of Athina

6:30 pm PEDIO TOU AREOS
aníko (dance performance, 20΄)
Idea & Creation: Anastasia Valsamaki & Ksenia Stathouli
Meeting Point: Entrance to the park from Alexandras, Statue of Athina

8:00 pm Lycabettus Hill
Silent Binaural Peripatetic Rave
Djs Cocó Xixí & Dilletânt
Meeting Point Lycabettus hill parking near the old canteen
The music is in your headphones, and is mixed with hyper-realistic recordings from by the lake in Lausanne, a few days earlier. Prepare to be dis-oriented! The party will move between different spots on Lycabetthus Hill. It needs your collaboration – please be ready to prepare things in advance! Sign up to receive the DJ sets, download them in advance, prepare them on your phone. Bring the best headphones you can find, and meet by the entrance to Lycabettus theatre. We will gather at 20h and at 20h30 we will say ‘1,2,3, NOW’, press play together and dance through the sunset into the night. Please try to be with us for the start, but if you can’t, don’t worry – you can resync with us. 
Two options to sign up –
Click on this link to install Telegram and join the channel for the Silent Binaural Peripatetic Rave  https://t.me/+PAhQHjjUzDAxOTk0 or email 8eightathens@gmail.com to receive the files via dropbox

MONDAY 16 ΜΑΥ 2022

7:00 pm – 8:30 pm EIGHT/ΤΟ ΟΧΤΩ
Performing the landscape (discussion, 90΄)
Participants: Eleni Varopoulou (theatrologist, critic, writer), Natali Minioti (theatrologist), Kostas Ntaflos (professor arcgitecrure school of Athens), Steriani Tzirtziloni (dance theorist researcher), Εlpida Karaba (art theorist, curator)
Chair: Natassa Siouzouli, Gigi Argyropoulou

Production: ΤΟ ΟΧΤΩ
Curated by Gigi Argyropoulou. Vassilis Noulas, Kostas Tzimoulis
Assistant production: Karolina Kallikourdi, Evi Noula, Elisavet Xanthopoulou

With the support of Greek Ministry of Culture

————————–

Συστήματα, Οργανισμοί, Συμβίωση
23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου 2021
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 
18:00 – 21:00
ΤΟ ΟΧΤΩ, Πολυτεχνείου 8, Αθήνα

Η έκθεση και το παράλληλο δημόσιο πρόγραμμα “Συστήματα, Οργανισμοί, Συμβίωση” παρουσιάζεται εκ νέου από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου στο ΟΧΤΩ. Εστιάζει σε αλληλεπιδράσεις ενεργών συστημάτων και ιστοριών, όντων και οργανισμών, όπως αυτά παρουσιάζονται στο αστικό, κοινωνικό και φυσικό πεδίο. Έχοντας ως άξονες τις έννοιες της μετάλλαξης, της ανοσίας και της μεταγέννησης, η έκθεση επικεντρώνεται σε αναδυόμενες μορφές θέσμισης, μοντέλα συνύπαρξης και αποσπασματικές ιστορίες
συνοικολογίας. Η έκθεση “Συστήματα, Οργανισμοί, Συμβίωση” πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο 2021 ως μέρος της έκδοσης Instituting του New Alphabet School / HKW το οποίο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Goethe Institut Athen και του HKW Berlin.

Συμμετέχουν: Arbit City Group, Forensic Architecture, Νίκος Αρβανίτης, Πάκυ Βλασσοπούλου, Κωστής Βελώνης, Εύα Γιαννακοπούλου, [Πέγκυ Ζάλη, Παναγιώτης Λιανός], Ανδρέας Ragnar Κασάπης, Θεοδώρα Μαλάμου, Άντζελα Μελιτόπουλος & Angela Anderson, Φωτεινή Παλπάνα, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Κώστας Ρουσσάκης, Μυρτώ Σταμπούλου, Ελένη Τζιρτζιλάκη, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζημούλης), Ζωή Χατζηγιαννάκη

Επιμέλεια: Γκίγκη Αργυροπούλου, Κώστας Τζημούλης

Στο βιβλίο του Three Ecologies που δημοσιεύτηκε το 1989 ο Félix Guattari γράφει ότι βρισκόμαστε πλέον σε μια περίοδο έντονων τεχνο-επιστημονικών μετασχηματισμών. Εάν δεν βρεθεί θεραπεία, η οικολογική ανισορροπία που έχει δημιουργηθεί θα απειλήσει
τελικά τη συνέχιση της ζωής στην επιφάνεια του πλανήτη. Κρίσιμο διακύβευμα σε σχέση με αυτές τις “αναταραχές” είναι το ότι οι ανθρώπινοι τρόποι ζωής, τόσο ατομικοί όσο και
συλλογικοί, τείνουν να μειωθούν στο ελάχιστο. Η Donna Haraway, στο βιβλίο της Staying with the Trouble (2016), ισχυρίζεται ότι όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί αλληλοδιεισδύουν ο ένας στον άλλο, αφομοιώνουν ή αφομοιώνονται και έτσι δημιουργούν συμβιωτικές διευθετήσεις προτείνει το όρο “συν-ποίηση” υπό την έννοια του «φτιάχνοντας με» ως μια λέξη που μπορεί να αποτυπώσει πολύπλοκες, δυναμικές διαδικασίες και αντιδράσεις σε τοπικά και ιστορικά συστήματα. Η έκθεση “Συστήματα, Οργανισμοί, Συμβίωση” διερευνά τόσο τις “αναταραχές” όσο και διαδικασίες συν-ποίησης επιχειρώντας να καταγράψει και να αναδείξει παρεμβατικές δυνητικότητες και ποιητικές της τέχνης σε σχέση με κοινωνικά, πολιτικά, προσωπικά και οικολογικά αδιέξοδα. Η συνύπαρξη αυτή καλλιτεχνών υπό μια έννοια επιχειρεί να ερευνήσει και τις προεκτάσεις της πρακτικής του “φτιάχνοντας/δημιουργώντας με” συνδυάζοντας υπάρχουσες διαδικασίες με φαντασιακές πρακτικές. Την αναγκαιότητα της συμβίωσης και τις παράδοξες συνεχείς μεταλλάξεις που δημιουργούν νέες μορφές ζωής.
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού


Systems, Organisms, Symbiosis
23 September-22 October 2021
Thu, Fri, Sat 18.00-21.00
OXTO/EIGHT, Polytechneiou 8, Athens

The exhibition and public programme “Systems, Organisms, Symbiosis” reopens again at EIGHT – Polytechniou 8 – from 23 September to 22 October 2021. It focuses on active interactions of systems, beings, organisms and narratives as these take place in urban, social and environmental fields. Thinking through notions of mutation, immunity and continuity it explores emergent instituent forms, models of co-existence, fragmented histories and synecologies.

“Systems, Organisms, Symbiosis” was initially presented in June 2021 as part of the edition of Instituting of NEW Alphabet School co-organised by HKW Berlin and with the support of Goethe Institut Athen.

Participants:
Arbit City Group, Nikos Arvanitis, Zoe Chatzigiannaki, Forensic Architecture, Eva Giannakopoulou, Andreas Ragnar Kassapis, Yorgia Karidi, Theodora Malamou, Angela Melitopoulos & Angela Anderson, Foteini Palpana, Leda Papakonstantinou, Kostas Roussakis, Myrto Stampoulou, Eleni Tzirtzilaki, VASKOS (Vassilis Noulas & Kostas Tzimoulis), Paky Vlassopoulou, Kostis Velonis, [Pegy Zali, Panagiotis Lianos]

Curated by Gigi Argyropoulou & Kostas Tzimoulis

In his book Three Ecologies published in 1989 Felix Guattari argues that we are currently undergoing intense techno-scientific transformations and if no remedy is found, the ecological disequilibrium will ultimately threaten the continuation of life on the planet. What seems to be critically at stake according to Guattari is that during these upheavals human modes of life, both individual and collective, are progressively deteriorating and are generally reduced to their meanest expression. Donna Haraway in Staying with the Trouble published in 2016 argues that critters interpenetrate one another, loop around and through one another, eat each another and partially digest and partially assimilate one another and thus establish symbiotic arrangements. She offers the term “sympoiesis” as a word that might reflect complex, dynamic processes and responses to situated and historical systems.
This exhibition seeks to both reflect and examine such upheavals and process of “sympoiesis” while at the same time explore interventional potentialities and poetics of artistic processes within and in relation to social, political, personal and ecological dead ends. The spatial co-existence and interaction of artists and works attempts to experiment with the poetics of symbiosis bringing together existing procedures with imaginative practices, the necessity of co-existence and the paradoxes of constant mutations that give rise to new forms of life. With the support of Greek Ministry of Culture.

—————————

Instituting” 24-26 June 2021 New Alphabet School edition/HKW

Invited Speakers:  Fred Moten and Stefano Harney
 and the artistic collective ruangrupa (Farid Rakun)

With Workshops by Associação das Prostitutas de Minas Gerais – APROSMIG & melke; Berit Fischer; diffrakt, Simon Fleury, Sam Nightingale, Chara Stergiou & Aslı Uludağ and Co-Hab Athens & Constantina Theodorou

Co-curated by Gigi Argyropoulou and Kostas Tzimoulis in cooperation with HKW, Goethe-Institut Athens and the Minor Universality Project by Saarland University

What could processes of self-organizing and collective making look like in the current landscape? In what ways might they affect public processes of social improvisation? How might such forms of “instituting” give rise to other forms of institutions? Inviting theoretical as well as practical approaches, this edition of the New Alphabet School studies “instituting” as an incomplete, fugitive and thus continuous process that constantly seeks out ways to interact with evolving strictures of the here and now. In their book Now (2017) the Invisible Committee argues that “in reality what we need are not institutions but forms… Everything that lives is only forms and interactions of forms”. How to begin to study this process, this evolving mutation and redefinition of forms as social improvisation, inseparable from emergent imaginings and imaginaries of a livable life?

To REGISTER FOR WORKSHOPS (free of charge but with registration only): https://www.hkw.de/en/programm/projekte/veranstaltung/p_163830.php

Preliminary Programme

Thursday 24 June 2021

Δωρεάν (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής) iris.asimakopoulou@goethe.de

7pm Opening @Goethe-Institut Athen (Omirou 14-16)
7.30pm Lecture by ruangrupa
8.15pm Lecture by Fred Moten and Stefano Harney
9.00pm Discussion

Friday 25 June 20213 

11am–2pm Online Workshop – fully booked
Feminist Instituting for Ecological Futures
With Berit Fischer

10am–1pm Workshop with registration only @Eight (Polytechneiou 8), Athens
To Listen Is to Preserve, the Transmission Yet to Come
with SAVVY Contemporary (Lynhan Balatbat-Helbock , Sagal Farah, Kelly Krugman)

3:30–7pm Online workshop – fully booked
Practices of Attunement
With Simon Fleury, Moritz Gansen, Sam Nightingale, Gala Rexer, Chara Stergiou, Aslı Uludağ

7.00-11.00 Public Program @ EIGHT (Polytechneiou 8)
-Opening of the group exhibition: Systems, Organisms, Symbiosis & performative Interventions

Arbit City Group, Nikos Arvanitis, Brackets [Pegy Zali, Panagiotis Lianos], Zoe Chatzigiannaki, Forensic Architecture, Eva Giannakopoulou, Andreas Ragnar Kassapis, Yorgia Karidi, Theodora Malamou, Angela Melitopoulos & Angela Anderson, Foteini Palpana, Leda Papakonstantinou, Kostas Roussakis, Myrto Stampoulou, Katerina Stefanidaki & Zafos Xagoraris, Eleni Tzirtzilaki, VASKOS (Vassilis Noulas & Kostas Tzimoulis), Paky Vlassopoulou, Kostis Velonis, Mary Zygouri

-Launch of the fanzines “Urban Ecologies”, “Alegal Fields”, “Entangled Resistances” and informal discussions
Fanzines with contributions by: Nikos Anastassopoulos, Dimitra Andritsou, Balkan Can Kino, Julia Chrissostalis, Eirene Efstathiou, Sofia Dona, Christos Giovannopoulos, Iris Lykourioti, Mariela Nestora, Murto Stampoulou, Constantina Theodorou, Steriani Tsintziloni, Hypatia Vourloumis, Christos Vrettos.

Saturday 26 June 2021

10am–1.30pm Workshop in Athens, with registration
Institutional Hacks for Reclaiming Urban Space
With Constantina Theodorou in collaboration with CoHab Athens and Guest: Dimitra Siatitsa

3–6pm Workshop online & in Athens, with registration
In Portuguese with English translation
Sex Workers Creating Institutions to End Institutionalized Violence
With Associação das Prostitutas de Minas Gerais (APROSMIG) and melke

8.45pm Discussion @ Tainiothiki (M. Alexandrou 136)
Instituting Otherwise
Gigi Argyropoulou, Filipa César, Bernd Scherer, Adania Shibli, Savvy Contemporary(Sagal Farah, Kelly Krugman, Lynhan Balatbat-Helbock)

9.45pm Film screening @Tainiothiki (M. Alexandrou 136)
Scola Di Tarafe
D: Filipa César and Sónia Vaz Borges, Guinea Bissau 2020, 30 min, Kreol with English subtitles
With an introduction by Jonas Tinius

EIGHT – Polytechniou 8, Athens
A critical institute for arts and politics

EIGHT is an autonomous self-organised space that operates without any funding or support from public or private resources.